Ontstaan Wijnhandel Van den bussche

Pieter Dooge was actief in de wijnhandel rond 1870. Zijn zoon Joseph had een kruideniers- en zuivelhandel, en zijn dochter huwde Pierre Van den bussche, die later de wijnhandel wou voortzetten. Deze laatste sneuvelde echter in de Eerste Wereldoorlog, kort nadat zijn zoon Marcel Van den bussche was geboren in 1915. Ondertussen was ook Pieter door een ongeval met een wijnvat overleden. Joseph had de handen vol met zijn eigen bedrijf en de wijnhandel werd teruggeschroefd.

Marcel Van den bussche maakte carrière in de administratie en werd de jongste directeur ooit van een ministerie. Hij huwde Clementine Lacquet en aan het einde van de oorlog in 1944 zag hij de kans om de wijngroothandel opnieuw leven in te blazen.

In 1950 nam hij een kleinhandel over in de Vlaanderenstraat, verder vooral uitgebaat door zijn echtgenote Clementine. Hun beide zonen, Marc
en Eric, stapten mee in de zaak na de plotselinge dood van hun moeder en na hun studies, de ene meer in de commerciële richting, de andere meer
wetenschappelijk o.a. in de Oenologie. Marcel overleed in 2003.

Sinds 2011 vervoegden Filip en Mathieu, allebei zonen van Marc, hun vader en oom in de zaak. Zodoende werken de vierde en vijfde generatie samen de toekomst van de familiale wijnhandel verder uit.

Door de honderden wijnreizen en de duizenden degustatiesessies, werd het assortiment uitgebreid tot zowat duizend soorten wijn en honderden soorten gedestilleerd.

Deze worden rechtstreeks geïmporteerd uit Frankrijk, maar ook uit de meeste andere wijnlanden, binnen en buiten Europa.

Leveringen gebeuren over heel België en qua dienstverlening en raadgevingen heeft het bedrijf geen gelijke.

Waarvoor staat Wijnhandel Van den bussche

Een ruim aanbod aan wijnen van een uitstekende kwaliteit.

Al vijf generaties lang is Van den bussche & Zonen uw adres voor kwalitatieve wijnen. Wij hebben meer dan 1000 wijnen in ons assortiment en hebben dus ongetwijfeld voor ieder wat wils. Een voeling met eersteklas sterkedranken zit in onze genen. Onze zaak bestaat immers al sinds 1870 en wij kunnen terugblikken op vijf generaties ervaring. Wij zorgen altijd voor een uitstekende service en bieden u uitsluitend kwaliteitsvolle dranken aan. Wat uw budget ook is: wij hebben een ruime keuze binnen iedere prijsklasse.

Wijn is onmisbaar voor een heerlijk diner of voor een gezellig avondje met familie en vrienden. Bij Van den bussche & Zonen vindt u een ruim aanbod aan wijnen van verschillende landen. Alle wijnen die wij aanbieden, ondergingen bij ons eerst een smaaktest. Wij bezoeken de producenten
of ontdekken deze wijnen op internationale beurzen. In onze zaak vindt u eveneens diverse accessoires, zoals wijnglazen, kurkentrekkers, wijnkoelers en thermometers.

Wij hebben een neus voor kwaliteit. Indien u wijn bij ons aankoopt, bent u dan ook zeker dat uw smaakpapillen verwend worden. Bent u niet zeker welke wijn het best bij uw gerecht past? Of wilt u graag een nieuwe naam ontdekken? Vraag ons om advies: wij bieden u met plezier een aangepaste wijn aan.

Naast wijnen kunt u ook sterkedrank verkrijgen bij Van den bussche & Zonen. Van aperitieven tot likeurwijnen: u kunt bij ons zo goed als alles verkrijgen. Wij helpen u graag met kwalitatieve merken, praktische informatie en persoonlijk advies. Bij ons vindt u een ruim aanbod, zoals  champagne,  cognac, sherry, porto, gin, whisky, calvados, wodka, rum, jenever en tequila. Wenst u meer informatie over een specifiek product of wilt u een beroep doen op onze vakkennis bij het kiezen van de meest geschikte drank of het meest geschikte merk? Wij staan u bij met een persoonlijke en professionele aanpak.

Wijnhandel Van den bussche & Zonen, al sinds 1870 de referentie in Gent voor uw wijnen en sterke dranken.

Blijf op de hoogte